יום שבת, 2 ביולי 2016

קוביות סולרו קפואות





הקיץ הגיע במלוא הדרו, ואיתו כל כך הרבה כיף!
פירות הקיץ מחייכים מהמדפים,
קרני השמש המלטפות בחוץ, האור שנשאר עד מאוחר
ותחושה של חופש אינסופי...

הכל טוב, ויפה ונעים ושמח-
בדיוק עד לרגע, בו מת לך המזגן.

שבוע שלם חיינו נטולי מיזוג
נמסים בלחות הנהדרת של גוש דן,
מבכים כל דקה ושניה שעוברת, מתהפכים בלילה מחום אימים
ושונאים את הקיץ בכל רגע נתון.

בין הנחמות המעטות שהסתפקנו בהן, 
בין משב סוער של מאוורר לסיבוב מפוקפק בקניון רק בשביל להנות מהמזגן
התנחמנו בארטיקים ובחטיפים קפואים
כמו למשל בקוביות החמודות האלה- קוביות סולרו תוצרת בית!







כן, הפעם הארטיק האהוב הופך לקוביות קרירות שאפשר להכין לבד בבית-
עם בסיס פירורי ביסקוויט, 
מלית גלידת וניל משובצת בקוביות מנגו טרי,
אותה מכינים לבד ב-2 דקות ובלי מכונה,
וציפוי סורבה מנגו-פסיפלורה קריר ומרענן

התוצאה- חטיפים קפואים ומרעננים שכיף להתפנק איתם בקיץ,
לשמור בקופסה אטומה במקפיא, ולנשנש בכל פעם שמתחשק!









כמה דברים לפני שמתחילים:


-חשוב מאוד לתת לקוביות להתרכך בטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים-
 כשהן מתרככות הן הרבהההה יותר טעימות!

- אפשר לאזן את רף המתיקות בסורבה לפי טעמכם האישי ובהתאם למתיקות הפרי

-האלכוהול בסורבה לא מורגש מבחינת הטעם אבל מומלץ לשימוש עבור המרקם

-ניתן לצקת את התערובות גם לתבניות ארטיקים או שקעים מסיליקון ולנעוץ מקלות לקבלת ארטיקים אישיים

-אפשר להכין את כל אחת מהגלידות בנפרד, לאפסן בקופסה אטומה ולזלול כגלידה טעימה בפני עצמה





קוביות סולרו קפואות


החומרים:

לבסיס:
100 גרם (כוס פחות כף) פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויט
20 גרם (2 כפות) אגוזי לוז או שקדים טחונים
1 כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת
1 כף סוכר
30 גרם  חמאה, מומסת

לגלידת וניל ללא מכונה:
165 גר' (חצי פחית פחות כף גדושה) חלב מרוכז
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
מנגו בינוני בשל, בקוביות של סנטימטר

לסורבה מנגו-פסיפלורה ללא מכונה:
65 גרם (שליש כוס) סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ תפוזים, סחוט טרי
2 כפות יפות דבש
350 גרם קוביות מנגו בשל (2 מנגו בינוניים)
150 גרם מחית פסיפלורה, מסוננת מגרעינים  (בערך 7 פסיפלורות, לשקול לאחר סינון מגרעינים)
סקוויז טוב של לימון
1 כף וודקה, רום או ליקר תפוזים 

כלים:
תבנית מרובעת 20 ס"מ, פלוס מינוס

אופן ההכנה:

לבסיס:
מערבבים בקערה פירורי עוגיות או ביסקוויט עם אגוזים טחונים, קליפת לימון מגוררת וסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית מרובעת של בערך 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים בינתיים להקפאה.

לגלידת וניל ללא מכונה:
יוצקים לקערה חלב מרוכז. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים פנימה. 
מוסיפים קוביות מנגו ומקפלים קלות להטמעה. יוצקים על התחתית, ומעבירים להקפאה ל-6 שעות עד לילה להתייצבות.
בינתיים אפשר להכין את סורבה המנגו, שדורש קירור נפרד בפני עצמו.

לסורבה מנגו-פסיפלורה ללא מכונה:
מכינים בהישג יד תבנית אפייה רחבה שיכולה להיכנס למקפיא ומרפדים בנייר אפייה, אם אין כלי מתאים אפשר גם קופסה גדולה. בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ תפוזים ודבש. מצננים היטב (אפשר לזרז צינון בקירור),
ומעבדים בבלנדר או במעבד מזון יחד עם קוביות מנגו, מחית פסיפלורה, סקוויז של לימון ורום, וודקה או ליקר תפוזים, 
לתערובת חלקה לגמרי. משטחים בתבנית, ומעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
שוברים את הסורבה הקפוא לחתיכות, וטוחנים שוב בפולסים תוך עירבוב לעיתים, עד לקבלת סורבה חלק.
משטחים על שכבת הגלידה הקפואה ומעבירים להקפאה להתייצבות.
פורסים לקוביות, ושומרים בקופסא אטומה בהקפאה. מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים עד שהגלידה מתרככת.



28 תגובות:

  1. נראה מושלם! יש לך רעיון במה ניתן להחליף את מחית הפסיפלורה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שיר!
      אפשר להשתמש בעוד מנגו במקום,
      במקרה הזה כדאי להפחית מעט מכמות הסוכר בכמה כפות בערך לפי הטעם,
      ולהוסיף עוד קצת מיץ לימון לאיזון המתיקות

      מחק
  2. אפשר פרי אחר במקום מנגו.... לאלרגניים שביננו :-(

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להכין גם עם פירות אחרים שאוהבים. הכנתי בעבר סורבה פטל לפי אותו המתכון ועבד מצוין. רק בשימוש בפירות אחרים כדאי להמיר את מיץ התפוזים במים כי לא תמיד ישתלב.

      מחק
  3. ועם מכונת גלידה?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר באותו האופן. לגלידת הוניל נראה לי שאין למה לטרוח,
      אבל בטח יועיל לסורבה.

      מחק
  4. אוקיי הרגע פרסמת מתכון לגלידה האהובה עליי, עקפת כל שיא!

    השבמחק
  5. וואוו מושלם... תמיד אהבתי סולרו מנגו. שלך נראה מגרה ביותר...

    השבמחק
  6. נראה מהמם! יש לך אולי מושג אם אפשר לעשות התאמות כדי שזה יהיה פרווה? יעבוד עם חלב/קרם קוקוס? מה יכול להחליף את החלב המרוכז?

    תודה

    השבמחק
  7. והאם אפשר להשתמש במחית מנגו קפואה של פריגת אם לא אמצא מנגו בשל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גל!
      תרכיז פריגת הוא לא מחית מנגו טבעית, אלא תרכיז משקה ולכן לא באמת תחליף.
      עדיף לקנות מנגו ולחכות כמה ימים שיבשיל...
      בנוגע לחלב מרוכז- אין לו תחליף 1:1 מאחר והוא מכיל כמה מרכיבים שונים (גם חלב, גם סוכר וגם חמאה),
      אבל אפשר להכין חלב מרוכז פרווה לבד בבית, הנחיות להכנה ניתן למצוא כאן למטה-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_16.html
      בהצלחה :)

      מחק
  8. היי
    כמה זמן יכול להישאר במקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שבוע-שבועיים בכיף, בקופסה אטומה היטב

      מחק
  9. הי פיה תודה על המתכונים המהממים. כמה קוביות יצאו לך מהכמות הנ"ל? רוצה להכין לאירוע ותוהה עם להכפיל כמויות. תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלישבע!
      מתקבלות מהמתכון בערך 16 קוביות, תלוי כמובן לאיזה גודל חותכים.
      קחי בחשבון שבעייתי לשנע אותן מחוץ כי תוך 5-10 דקות ימסו כליל, כמו כל גלידה,
      אז מקווה שהאירוע המתוכנן בבית
      בהצלחה!

      מחק
  10. נראה מעולה! במה אפשר להמיר את האלכוהול בגירסת הילדים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל!
      אפשר פשוט להשמיט אותו, אולי להוסיף עוד קצת דבש במקום

      מחק
  11. איך מכינים את מחית הפסיפלורה? פשוט מסננים את הגרעינים? יצא לי יותר כמו מיץ פסיפלורה. זה בסדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, מתקבל מיץ וזה בסדר, אל דאגה :)
      בהצלחה!

      מחק
  12. רק שתדעי שאת הסורבה אני מכינה קבוע... ואת כל המתכון טיבענתי ואז אכלו לפני שצילמתי... אבל היה טעים!
    את השראה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודההההה עדי
      איזה כיף לשמוע! :)

      מחק
  13. אנונימי28/8/16 13:41

    היי ☺
    המחית של הפסיפלורה חייבת להיות מפרי טרי או שניתן לעשות שימוש במה שנמכר עבור עוגות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      את מתכוונת למחית פרי קפואה?
      במידה וכן ממש אין בעיה להשתמש גם במחית קנויה שכזו :)
      בהצלחה

      מחק
  14. מה עושים אם אין תפוז טרי?): זה מה שיקרה אוטוטו.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מאי!
      תפוזים אפשר למצוא בארץ גם בקיץ, אולי בכמויות יותר קטנות ובמחיר יותר גבוה אבל בהחלט יש
      (שומרים אותם במקררים לדעתי)
      אני הכנתי את המתכון הזה ביולי שעבר עם תפוזים טריים מהירקן השכונתי.
      אם ממש לא מוצאים אני מניחה שאפשר להשתמש גם במיץ תפוזים קנוי, רצוי בסוג כמה שפחות ממותק ומדולל.

      מחק
  15. היי
    נראה נפלא,אם אני רוצה להכין בתבנית של ארטיק (עומד), איך ההרכבה? או שזה לא יהיה טוב בכלי כזה..
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רננה!
      נשמע לי אפשרי לגמרי להכין גם בתור ארטיק, פשוט לוותר על תחתית הפירורים.
      הייתי מרכיבה חצי חצי- קודם מכינה את הסורבה ולאחר משטחת בחלק התחתון של הארטיק,
      ואז מכינה את הגלידה, יוצקת לחצי העליון, נועצת את המקל ומקפיאה להתייצבות.
      זלילה נעימה :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...