יום שני, 10 ביולי 2017

קסטה שוקו וניל



כשהייתי קטנה, אחת ההנאות הכי גדולות של הקיץ היתה קסטה שוקו-וניל ביתית.
ביסקוויטים מיוחדים לקסטה היה אפשר למצוא אז בכל סופר,
והגלידה עצמה היתה נמכרת בחבילות ארוכות ומלבניות עטופות באריזת קרטון דקה, 
כזו שהקלה על פריסת הגלידה לקוביות מושלמות במיוחד לקסטה,
אבל גם גרמה לגלידה להתייבש במקפיא רגע לאחר הפתיחה :)
המרכיבים הזמינים וקלות ההכנה גרמו לקסטה להיות קינוח מהיר ואהוב במיוחד,
שאפשר להכין לאורחים ולחברים שמגיעים גם בדקה התשעים.




הפעם מתרפקים על העבר ומתפנקים בקסטות איכותיות שמכינים לבד בבית,
מצמד ביסקוויטים שוקו פריכים ביתיים, שממלאים בגלידת שוקו וניל בשני צבעים.

עבור ההכנה מרדדים את בצק הקקאו לעלה דק, חותכים למלבנים בעזרת סכין או חותכן מתאים,
ודוקרים במזלג לקבלת נקודות הביסקוויטים האופייניות.

כדי ליצור עבור הקסטות מלית שוקו-וניל בשני צבעים, מהדקים גלידת שוקו קנויה או ביתית 
אל חצייה של תבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד, וממלאים את החצי השני בגלידת וניל.
אפשר כמובן להכין את הקסטה באותו האופן במילוי גלידה בכל טעם וצבע שאתם מעדיפים.
לאחר הקפאה שולפים את כיכר הגלידה מהתבנית, פורסים לפרוסות בסכין דקה וממלאים את הביסקוויטים הביתיים, 
לקבלת קסטות חמודות בשני צבעים שאפשר לשמור בקופסה אטומה במקפיא ולנשנש מתי שרוצים.
שיהיה לכולנו קיץ מרענן וטעים!








כמה דברים לפני שמתחילים:


רוצים לקצר תהליכים? במקום לטרוח ולחתוך את העוגיות למלבנים, 
תוכלו לקרוץ מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עגול או פשוט בעזרת כוס, ולמלא בכדור גלידה בטעם שאוהבים.

ניתן למלא את הקסטות בגלידה קנויה או בגלידה ביתית שאפשר להכין בקלות לבד בבית.

בימי הקיץ החמים מומלץ לעבוד בבית ממוזג היטב בזמן ההתעסקות עם הגלידה, במיוחד בעת הרכבת הקסטות.




קסטה שוקו וניל


החומרים לכ-15 קסטות:

לעוגיות קסטה:
200 גרם חמאה
100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מים
135 גרם (שני שליש כוס) סוכר לבן
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
קורט יפה של מלח
1/2 כפית קפה נמס (לא חובה)
370 גרם (2 כוסות + שני שליש כוס) קמח
40 גרם (4 כפות שטוחות) קקאו

למילוי:
ליטר גלידת שוקו
ליטר גלידת וניל

אופן ההכנה:

לעוגיות קסטה:
בסיר קטן מבשלים חמאה, מים, סוכר לבן וחום, קפה וקורט מלח עד שהחמאה נמסה לגמרי ומביאים לרתיחה חזקה. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים שעה-שעתיים כך שהתערובת מצטננת היטב ומעט מסמיכה. (בימים שרביים אפשר גם לזרז תהליכים ולצנן במקרר תוך עירבוב לעיתים כדי שהתערובת לא תפתח קרום, רק הקפידו שתישאר נוזלית). מנפים לקערה בינונית קמח וקקאו. מוסיפים לקערה בכל פעם 2 כפות מתערובת החמאה, מערבבים ומועכים קלות בעזרת כף כך שהתערובת נטמעת בקמח ויוצרת פירורי בצק.  מרגע שמתקבל בצק אחיד אין צורך להוסיף את יתרת הנוזלים. מעבירים לקירור לשעתיים. לשים קלות את הבצק לריכוך ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. חותכים למלבנים של בערך 5x9 ס"מ, אפשר להיעזר בגלגלת משוננת לקבלת דפנות מסולסלות. מקררים לחצי שעה-שעה כך שהבצק יתייצב. מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את העוגיות במזלג ואופים ל-14 דקות. מצננים.

למילוי:
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד או בנייר אלומיניום. מוציאים את אחת הגלידות מהמקפיא, מניחים לה להתרכך מעט ומערבבים קצת בעזרת כף לריכוך. מניחים כפות מהגלידה בחציה האחד של התבנית לכל אורכה, ומחליקים בעזרת כף כך שהגלידה תמלא מחצית מהתבנית, ותגיע לגובה של בערך 4-5 ס"מ. מקפיאים קלות כך שהגלידה תתייצב מעט. ממלאים את המחצית השנייה שבתבנית בגלידה שנייה באותו האופן. מקפיאים לכמה שעות טובות ורצוי מאוד למשך הלילה להתייצבות מלאה. כשעובדים בחדר ממוזג היטב, הופכים את כיכר הגלידה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חותכים בכל פעם פרוסת גלידה בעזרת סכין חדה ומסנדווצ'ים בזריזות בין שתי עוגיות. מעבירים מיד למקפיא לקופסה אטומה.


5 תגובות:

  1. אמאלה זה מושלם!!!

    השבמחק
  2. אנונימי12/7/17 11:00

    היי,אפשר לשאול על מה מבוססת טכניקת הכנת הבצק? האם זה בצק פריך? ראיתי שגם מתכון הטים טאם פה מבוסס כל בצד שכזה.. תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אבחנה יפה :) העוגיות מבוססות על המתכון בו השתמשתי לביסקוויט של עוגיות הטים טאם רק עם התאמות קטנות.
      זה לא בצק פריך אלא בצק קלאסי לביסקוויט חמאה-
      בבצק פריך מעבדים לתוך הקמח חמאה קרה ומאחדים את הפירורים המתקבלים בעזרת חלמון.
      כאן החמאה מומסת לגמרי, ובמקום ביצה מוסיפים לבצק מים.
      התוצאה המתקבלת היא בצק הרבה יותר קריספי ויציב, ופחות מתפורר מבצק פריך ולכן מתאים להכנת הקסטות.

      מחק
  3. וואו. שנים לא אכלתי קסטה. העלית בי כאלה זכרונות. על ריצה לאוטו-גלידה, קניית קסטה ואז לחכות בסבלנות כמה רגעים עד שהגלידה טיפה מתרככת ואז אפשר למעוך קצת את הקסטה ולאכול הכל בביסים גדולים...

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...